Blokkenschema

 

Gebruik deze pagina op zondag 6 oktober om te kijken welke optredens er op dat moment nog te zien zijn! Als optredens zijn afgelopen verdwijnen ze van deze pagina.

02 Grand Piano

De Grand Piano is nogal een grote piano in de Centrale Huiskamer. Op de grote vierkante toetsen kun je lopend, springend en klimmend je eigen muziekstuk spelen. Of probeer je een bekende melodie? De Grand Piano daagt uit en verrast. Pianospelen is nog nooit zo leuk geweest!
Locatie: Plein Duur: 12:45 tot 17:45

03 TESSEL

De indie-surf sound van TESSEL voert je mee op een golf van galmende gitaren, vuige drums en gelaagde vocalen. De Utrechtse band wist met hun debuut-single al op 3FM te komen en heb je in hun korte bestaan al kunnen zien als support van de Londense band Ten Fé. In 2019 releast TESSEL een reeks van drie singles. Inspiraties zijn Bombay, DIIV en Beach Fossils. Foto: Nico Brons
Locatie: Plein PleinDuur: 14:15 tot 15:00

6 Throw Flow

Coffee Complex is een poëtische circus-theatervoorstelling vol vliegende schotels en balancerende kopjes. Met de hele familie ontdek je de complexiteit van uitgebalanceerde koffie. Neem je barista-vriend en oma mee en geniet samen van een sterke bak.
Locatie: Huiskamer Dorpsstraat 32Duur: 14:30 tot 14:55

08 Merel & Julia

Deze twee conservatorium studentes treden sinds het begin van hun studie regelmatig samen op. Dit jaar staan zij al voor de derde keer op Gluren bij de Buren! Het belooft een gevarieerde middag te worden, van kleinkunst en cabaret tot jazz, pop, klassiek én meer! 
Locatie: Huiskamer Prinses Marijkeweg 19Duur: 14:30 tot 14:55

09 Jip Warmerdam

THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB, bekend van Fringe Festival, is een muziektheatrale trip van 35 minuten, waarbij we gezamenlijk, maar toch alleen, een ode brengen aan de eenzaamheid, door keihard te gaan op het minst sociale feest ever. Ben jij klaar voor jouw eigen bubbel? Ben jij klaar voor jouw eigen extase? Ben jij klaar voor jouw eigen eenzame feest? Dan ben jij klaar voor geluk! Let op! Deze voorstelling duurt 35 minuten.
Locatie: Huiskamer Tapperij de Zwijger, Plein 21Duur: 14:30 tot 15:05

10 Joke van Leeuwen

U kent haar vast: Joke van Leeuwen, auteur, tekenaar en performer voor volwassenen en kinderen. Ze ontving vele prijzen in binnen- en buitenland en haar werk is vaak vertaald. In 2019 verscheen de nieuwe bundel kinderverzen 'Hee daar mijn twee voeten' (juni) en het lange gedicht voor volwassen 'LEVENSLUST een gedicht' (oktober).   www.jokevanleeuwen.com
Locatie: Huiskamer Vlierweg 3Duur: 14:30 tot 14:55

15 Anna Zurkirchen

URA - hidden in plain sight Mijn hoofd gebonden aan het plafond, mijn gedachten varen bij mij vandaan. Kunnen we ooit binnenkijken in de verbeelding van een vreemde? Een vrouw hangend aan haar haar, zoekend binnen de grenzen van haar eigen glazen huis. Een surreëel manifest van dat wat we ‘privé’ noemen.
Locatie: Huiskamer Loerikseweg 33bDuur: 14:30 tot 14:55

18 Taborak Brothers

Vier mannen met muziek in de genen, samen Taborak Bros, hebben uit dampige kelders en van stoffige zolders de grondstoffen bijeengeraapt voor hun versies van meesterwerken en obscure pareltjes uit de (veelal)  Amerikaanse muziekgeschiedenis. Blues en rhythm & blues, soul en jive, Ray Charles en Ry Cooder, Billy Holiday en Amy Winehouse, Dr. John en Muddy Waters: ze komen allen voorbij en nestelen zich in je geheugen. Gert Koolhof: zang en gitaar, Dikki van der Woerdt: elektrische gitaar en zang, Nico Siemons: mondharmonica’s en zang, Ad van Beusekom: bas en (nou vooruit) zang.
Locatie: Huiskamer Friezenpoort 80Duur: 14:30 tot 14:55

19 Raising Hats

Een multi-instrumentale, akoestische folk-rockband met een verrassend eigen sound! Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk, waarbij in de teksten een grote betrokkenheid bij sociale gebeurtenissen opvalt.
Locatie: Huiskamer Hoenderhoeve 60Duur: 14:30 tot 14:55

23 Irene, Celine en Marcel van Valen

Deze drie Houtenaren halen alles uit hun huis om jou een lach of traan te bezorgen. Celine zingt popnummers met haar vader naast zich als gitarist. Blogger Irene verbindt het geheel door middel van spoken word. Foto: Bennyproductions
Locatie: Huiskamer Kriekengaarde 20Duur: 14:30 tot 14:55

25 Muzikanten uit de Opstandingskerk - Silent Voices

Silent Voices Liedjes die de stem van Bonhoeffer laten horen: een theoloog en verzetsstrijder die tijdens WOII vanuit de gevangenis schreef en voor de bevrijding geëxecuteerd werd.  
Locatie: Huiskamer Het Kant 1Duur: 14:30 tot 14:55

30 Comedyhuis Utrecht

De magie van stand-up comedy is dat het overal kan! Dus kom lachen met Hans Gommer & Tobi Kooiman van het Comedyhuis uit Utrecht.
Locatie: Huiskamer Gruttoweide 31Duur: 14:30 tot 14:55

32 Jeugdtheaterschool Aan de Slinger

Mannen zijn niet de vijand. "Goedemiddag, fijn dat jullie er zijn. Dat jullie er allemáál zijn. Zowel de mannen áls de vrouwen. Niet wijzen, want één vinger naar de ander, is drie vingers naar jezelf." Een komische theatervoorstelling over Tanja en Lidewij. Over mannen, vrouwen én over pure chocolade met hazelnoot ganache.
Locatie: Huiskamer Het Lokaal | Putterhaag 2Duur: 14:30 tot 14:55

37 Inkhorn Controversy

Inkhorn Controversy akoestisch Deze band uit Utrecht speelt zowel Nederlands- als Engelstalige alternatieve pop-rock. Twee gitaristen met betoverende stemmen en een drummer op cajon nemen je mee in hun muziek. Met hun eigenzinnige teksten schuwen ze ook uitstapjes naar kleinkunst niet. www.inkhorncontroversy.nl
Locatie: Huiskamer Achterom 20Duur: 14:30 tot 14:55

41 Charlie Brown

De Utrechtse band Charlie Brown staat garant voor swingende funk, soul en disco. Door henzelf geschreven, maar ook gecovered van iconische artiesten als Chaka Khan, Lettuce en Soul Live. Speciaal voor Gluren bij de Buren spelen ze een semi akoestische set, zodat je lekker dichtbij kunt gaan zitten.
Locatie: Huiskamer Molenland 24Duur: 14:30 tot 14:55

44 Shantykoor Windstilte

Het stormt waar Windstilte komt! Dit mannenkoor (uit de regio Vleuten, de Meern, Nieuwegein en Houten) bezorgt veel mensen luisterplezier met het zingen van nautische liederen. Graag zingen ze voor jou, gekleed als de bemanning van een 170 jaar oude driemastbark. www.windstilte.nl
Locatie: Huiskamer Hollandsspoor 1Duur: 14:30 tot 14:55

49 Muzikanten uit de Opstandingskerk: Freedom

Freedom! Ten tijde van de slavernij ontstonden liedjes die negro spirituals worden genoemd. De Winter en Co speelt een mooie set, vertelt iets over het verzet dat in de liedjes te horen is, en het publiek mag meezingen.
Locatie: Huiskamer Duinmeer 100Duur: 14:30 tot 14:55

53 Kamal Hamdi

Sinds 2016 woont Kamal, een Koerd uit Syrië, met zijn gezin in Houten. In hun eigen huiskamer speelt en zingt hij zijn eigen gepassioneerde Koerdische en Arabische muziek, zijn lust en zijn leven! Op de saz, een prachtig snaarinstrument.
Locatie: Huiskamer Prairiegras 11Duur: 14:30 tot 14:55

54 Jans Budding

Elk stand-up comedy gezelschap heeft een supertalent nodig, en bij het Comedyhuis in Utrecht is dat Jans Budding. Jans studeerde in 2018 af aan theateropleiding Selma Susanna en zette niet veel later haar eerste stappen op het comedypodium. Met succes! Moeiteloos weet ze ieder publiek voor zich te winnen met haar scherpe grappen, rake observaties en kwetsbare verhalen.
Locatie: Huiskamer Wickenburghselaan 18, SchalkwijkDuur: 14:30 tot 14:55

14 Sasha Slierendrecht

Waar blijft Jasper? Vincent en Emiel wachten al een tijdje op Jasper. Ze wachten en wachten… en wachten maar, bij die ene boom. Al dat wachten, die tijd kun je maar beter vullen met iets nuttigs. Maar wanneer is iets nuttig? En is dat eigenlijk wel een goede vraag? Aan de hand van de Grote Dode Denkers vullen ze hun wachttijd.
Locatie: Huiskamer Prins Willem-Alexanderweg 9Duur: 15:00 tot 15:25

16 The Blues Company

Deze band met de roots in de jaren ‘90 bestaat uit vijf enthousiaste 50+ muzikanten. Met veel muzikale ervaring staan ze garant voor een swingend optreden. Komt dat zien en horen!
Locatie: Huiskamer Eburonenpoort 26Duur: 15:00 tot 15:25

24 Giulio Rondón & David Struch

Beste Piano Composities Aller Tijden Twee jeugdvrienden spelen samen een aantal van de beste composities geschreven voor piano. Ze zullen zowel quatre mains (vierhandig) als solo spelen. Er komen stukken aan bod van componisten als Chopin, Debussy en Rachmaninoff.  
Locatie: Huiskamer Notengaarde 37Duur: 15:00 tot 15:25

07 Blackman & Blokland

Wij gaan het hebben over haar Wij gaan het hebben over haar Wij willen het niet hebben over onszelf… Wij willen het hebben over haar… Gevlochten, gevreesd, gestyled, gepressed, gekwetst, gestraight, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, ongestijld, gekamd, gewassen, gelocked, getwist, ongedwongen, onszelf zijn… Blokland en Blackman proberen uitleg te geven aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Daarvoor moeten ze eerlijk naar zichzelf en de geschiedenis van de zwarte vrouw kijken. Spoken word, zang en theater, gecombineerd met een flinke dosis humor die vlijmhard snijdt. Blackman en Blokland zijn twee theatermakers die pogen verhalen te vertellen die nog geen podium hebben. Verhalen die vragen om nieuwe vormen van vertellen, maar ook om andere manieren van luisteren en kijken door het publiek. Ze zoeken graag de...
Locatie: Huiskamer Dorpsstraat 14Duur: 15:00 tot 15:25

13 Sanjeevani Hendriks

GEWOON Sanjeevani speelt met het woord gewoon, in haar nieuwste solo cabaretprogramma GEWOON Sanjeevani. Want wat is gewoon, wie bepaalt dat eigenlijk en hoe past gewoon in haar eigen leven? In een rap tempo neemt ze je met haar tomeloze energie mee op een autobiografisch avontuur. www.sanjeevanihendriks.nl
Locatie: Huiskamer De Roskam (eerste etage), Plein 25Duur: 15:00 tot 15:25

20 Alchemilla VeelZIJdig Vocaal

Alchemilla en 75 jaar vrijheid Vijfentwintig swingende vrouwen met een gevarieerd repertoire en zingend in verschillende talen. Dit jaar staat ‘Vrijheid’ centraal. Wat betekent vrijheid eigenlijk voor ons, en welke nummers passen daarbij? Vrijheid vier je, en vrijheid koester je!
Locatie: Huiskamer Krachtfabriek, Dijkhoeve 1Duur: 15:00 tot 15:25

22 The Sound Project

Huh, akoestische hiphop? En wat hebben Boudewijn de Groot, Snoeshaen, Léon van der Heiden, Radiohead en Typhoon in vredesnaam met elkaar te maken? Dit vrolijke vijftal laat het u horen met behulp van diverse stembanden, cajon, toetsen, bas en gitaar. 
Locatie: Huiskamer Troubadoursborch 5Duur: 15:00 tot 15:25

27 JazzSense

No More Blues JazzSense speelt prachtige bossa nova’s (deels in het Braziliaans-Portugees), vrolijke swing en gevoelige jazz ballads uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. JazzSense bestaat uit Krisz en Ivo, die een spetterend optreden verzorgen met zang, gitaar en melodica.
Locatie: Huiskamer Notengaarde 4Duur: 15:00 tot 15:25

28 Theatersportvereniging TotsloT

TOTSLOT GLUURGENOT Theatersportvereniging TotsloT improviseert erop los, en zorgt voor leuke, spannende, grappige en ontroerende korte scènes. Als bezoeker bepaal jij waar deze over gaan! Laat je verrassen door dit unieke stukje improvisatietheater. www.totslot.jouwweb.nl/
Locatie: Huiskamer Talingweide 32Duur: 15:00 tot 15:25

34 Eritrese Gemeenschap

Inwoners van Houten met een Eritrese afkomst laten u kennis maken met hun cultuur. Ze verzorgen een optreden en er wordt speciale Eritrese koffie geschonken. Ook is er een schilderijen expositie te zien van Marianne Ebbe.
Locatie: Huiskamer Meerkoetweide 39Duur: 15:00 tot 15:25

38 Petra Wilbrink

Petra Wilbrink is singer-songwriter uit Houten en maakt muziek die je raakt. Met haar inspirerende melodieën en teksten opent ze je hart en brengt ze je terug naar jezelf. In een mix van indierock, pop, en singer-songwriterstijl brengt ze luistermuziek en deelt ze haar kijk op de wereld en hoe zij die ervaart. www.petrawilbrink.nl
Locatie: Huiskamer Hazenakker 13Duur: 15:00 tot 15:25

39 Het Schellinkje

Beet! Drie vriendinnen komen bij elkaar voor hun wekelijkse vispartijtje. Voor ze een vis vangen, confronteren ze elkaar met de ene verrassing na de andere...Een hilarische eenakter gespeeld door Theatergroep Het Schellinkje
Locatie: Huiskamer Rimpelmos 19Duur: 15:00 tot 15:25

43 Second

De bandleden van Second zijn een afsplitsing van de Booming Big Band uit Vleuten: ‘the bold and the beauty fools band’ die pop-, rock- en funknummers speelt op eigen wijze, met een Nederlandse touch. Mis het niet!
Locatie: Huiskamer Weteringhout 21Duur: 15:00 tot 15:25

45 Siberian Oxygen

Siberian Oxygen staat garant voor intieme, rustige, akoestische songs. De muziek van deze Utrechtse folk formatie lijkt dankzij gitaar, cello en zang te zijn gemaakt voor ons festival. Melancholische songs met een positieve boodschap in de stijl van Leonard Cohen, Damien Rice en Angus & Julia Stone.
Locatie: Huiskamer Cascademuur 22Duur: 15:00 tot 15:25

50 Lady Wednesday

Waar wil jij van bevrijd worden? Wil je wel worden bevrijd? Lady Wednesday weet het zelf ook niet goed, maar is erachter gekomen dat samen zingen bevrijdend werkt. Nou ja… soms dan.  Heleen, Marita, Nicole, Petra, Petra en Stanny  hebben ieder een eigen geluid en met Emily als zangcoach ontdekken ze steeds meer over zichzelf. Samen zoeken ze de harmonie en dat klinkt zo af en toe best leuk. De dames nemen je al zoekend en met een knipoog mee op hun muzikale reis.
Locatie: Huiskamer Staatsspoor 6aDuur: 15:00 tot 15:25

52 Ecowijk Mandora: Vienne

Voor het eerst opent Ecowijk Mandora haar deuren voor Gluren bij de Buren. In deze wijk staan een tiental energiezuinige huizen. De wijk nodigt bezoekers uit in hun buurthuis, waar verschillende optredens zullen plaatsvinden. 14:00 Florian Wolff | 15:00 Vienne | 16:00 Sandrangh.  Vienne Vienne speelt krachtig melancholische nummers uit eigen werk over thema's als verlangen, strijd en afscheid onder begeleiding van piano en gitaar.   
Locatie: Huiskamer Robiniahout 8Duur: 15:00 tot 15:25

44 Shantykoor Windstilte

Het stormt waar Windstilte komt! Dit mannenkoor (uit de regio Vleuten, de Meern, Nieuwegein en Houten) bezorgt veel mensen luisterplezier met het zingen van nautische liederen. Graag zingen ze voor jou, gekleed als de bemanning van een 170 jaar oude driemastbark. www.windstilte.nl
Locatie: Huiskamer Hollandsspoor 1Duur: 15:30 tot 15:55

08 Merel & Julia

Deze twee conservatorium studentes treden sinds het begin van hun studie regelmatig samen op. Dit jaar staan zij al voor de derde keer op Gluren bij de Buren! Het belooft een gevarieerde middag te worden, van kleinkunst en cabaret tot jazz, pop, klassiek én meer! 
Locatie: Huiskamer Prinses Marijkeweg 19Duur: 15:30 tot 15:55

30 Comedyhuis Utrecht

De magie van stand-up comedy is dat het overal kan! Dus kom lachen met Hans Gommer & Tobi Kooiman van het Comedyhuis uit Utrecht.
Locatie: Huiskamer Gruttoweide 31Duur: 15:30 tot 15:55

54 Jans Budding

Elk stand-up comedy gezelschap heeft een supertalent nodig, en bij het Comedyhuis in Utrecht is dat Jans Budding. Jans studeerde in 2018 af aan theateropleiding Selma Susanna en zette niet veel later haar eerste stappen op het comedypodium. Met succes! Moeiteloos weet ze ieder publiek voor zich te winnen met haar scherpe grappen, rake observaties en kwetsbare verhalen.
Locatie: Huiskamer Wickenburghselaan 18, SchalkwijkDuur: 15:30 tot 15:55

12 Geannuleerd: Priscilla and the Daltons

Vijf mannen, vijf stemmen. Zonder instrumenten maar met veel gevoel: Priscilla and the Daltons zingen de sterren van de hemel. Tussendoor vertellen de mannen over de muziek die zij zingen.
Locatie: Huiskamer De Roskam (zolder), Plein 25Duur: 15:30 tot 15:55

17 Tanja Vermeeren & friends

Vorig jaar afwezig, maar dit jaar weer van de partij! Heerlijke akoestische gitaarklanken in verschillende stijlen, van klassiek tot easy listening, uitgevoerd in verschillende samenstellingen. De drie optredens hebben elk hun eigen karakter. www.gitaarleshouten.nl
Locatie: Huiskamer Stationserf 64Duur: 15:30 tot 15:55

21 Mette & Kirna

Beleef de muzikale pret van moeder en dochter. Mette (9) trad al vaker op, Kirna is een herintreder. De hoogste tijd voor een optreden samen! Kom genieten van zang, saxofoon, melodica en piano.
Locatie: Huiskamer Valkeniersborch 5Duur: 15:30 tot 15:55

29 Van Piekeren

Van Piekeren, bekend van verschillende radio-shows, verzorgt een spetterend optreden vol interactieve momenten, humor, zelfspot en af en toe een traantje. Komt dat zien!
Locatie: Huiskamer Sijsjeshaag 11Duur: 15:30 tot 15:55

55 Geannuleerd: Faint Lights

Deze band is van alle markten thuis: van volledig versterkte podiumsets tot intieme, semi-akoestische huiskamerconcerten. De band biedt een eclectische keuze uit popmuziek, van recent tot klassieker.
Locatie: Huiskamer Snijdersgilde 10Duur: 15:30 tot 15:55

35 Kylie van Dam

Stap binnen in onze woonkamer en laat Kylie haar zelfgeschreven liedjes met je delen. Een beetje cabaret, een vleugje country en een echte tongbreker. Dus... breng je beste Engelstalige oren mee en neem plaats op de bank!
Locatie: Huiskamer Kievitweide 70Duur: 15:30 tot 15:55

36 Schone Slaap

Schone Slaap speelt in kleine bezetting slaapliedjes. Met gitaar en toetsen zingen Johan en Jeroen je wakker met liedjes uit films en popmuziek in platenwinkel De Groeverij. www.schoneslaap.nl
Locatie: Huiskamer Achterom 20Duur: 15:30 tot 15:55

46 TeeBeeBrown and Friend(s)

Blues en Ballads in je Moerstaal TeeBeeBrown is singer-songwriter Teus de Bruin. Samen met zijn muzikale steun en toeverlaat Michel Tent op gitaar en mondharmonica, trekken ze door heel Nederland met hun liedjesprogramma ‘Blues en ballads in je Moerstaal’. In 2018 is hun nieuwste gelijknamige cd uitgebracht. Liedjes met een bluesy sound, met uit het leven gegrepen Nederlandse teksten. Ze worden met anekdotes aan elkaar gepraat. Met dit duo beleef je een fijne, ontspannen muzikale voorstelling!
Locatie: Huiskamer Hollandsspoor 38Duur: 15:30 tot 15:55

48 Irrespective

Drie volleyballers van VC Houten startten deze band, die inmiddels is gegroeid tot een indrukwekkend 7-tal. De muziek is vooral rock-'n-roll, jaren ‘70 en ‘80, met enkele modernere nummers ertussen.
Locatie: Huiskamer Lange Schaft 36dDuur: 15:30 tot 15:55

51 Minang Sakato Band

Deze band bestaat uit mensen die uit West-Sumatra komen. Ze spelen een akoestische set met traditionele liedjes uit Indonesië.
Locatie: Huiskamer Draagmuur 38Duur: 15:30 tot 15:55

53 Kamal Hamdi

Sinds 2016 woont Kamal, een Koerd uit Syrië, met zijn gezin in Houten. In hun eigen huiskamer speelt en zingt hij zijn eigen gepassioneerde Koerdische en Arabische muziek, zijn lust en zijn leven! Op de saz, een prachtig snaarinstrument.
Locatie: Huiskamer Prairiegras 11Duur: 15:30 tot 15:55

55 Geannuleerd: Faint Lights

Een akoestisch trio uit Delft dat zich heeft toegelegd op het maken van eigen betekenisvol Engelstalig repertoire. Door jarenlang samen te spelen, vormen ze een hecht en subtiel musicerende eenheid die stijlen als folk, rock en blues beheerst. De zang is prachtig en vol emotie, de instrumenten worden goed beheerst en klinken spot on. De band is niet bang diverse registers open te trekken, maar de kern blijft altijd de boodschap van het liedje.
Locatie: Huiskamer Houtensewetering 23Duur: 15:30 tot 15:55

31 Gerrit Koopman

Na jaren in diverse popbands gespeeld te hebben, komt Gerrit Koopman nu met een soloprogramma speciaal voor Gluren bij de Buren! Hij laat zich inspireren door het soul-genre. Kom langs, zing mee, dans en geniet!  
Locatie: Huiskamer Kooikerseind 15Duur: 15:30 tot 15:55

06 Throw Flow

Coffee Complex is een poëtische circus-theatervoorstelling vol vliegende schotels en balancerende kopjes. Met de hele familie ontdek je de complexiteit van uitgebalanceerde koffie. Neem je barista-vriend en oma mee en geniet samen van een sterke bak.
Locatie: Huiskamer Dorpsstraat 32Duur: 16:00 tot 16:25

32 Jeugdtheaterschool Aan de Slinger

Mannen zijn niet de vijand. "Goedemiddag, fijn dat jullie er zijn. Dat jullie er allemáál zijn. Zowel de mannen áls de vrouwen. Niet wijzen, want één vinger naar de ander, is drie vingers naar jezelf." Een komische theatervoorstelling over Tanja en Lidewij. Over mannen, vrouwen én over pure chocolade met hazelnoot ganache.
Locatie: Huiskamer Het Lokaal | Putterhaag 2Duur: 16:00 tot 16:25

20 Alchemilla VeelZIJdig Vocaal

Alchemilla en 75 jaar vrijheid Vijfentwintig swingende vrouwen met een gevarieerd repertoire en zingend in verschillende talen. Dit jaar staat ‘Vrijheid’ centraal. Wat betekent vrijheid eigenlijk voor ons, en welke nummers passen daarbij? Vrijheid vier je, en vrijheid koester je!
Locatie: Huiskamer Krachtfabriek, Dijkhoeve 1Duur: 16:00 tot 16:25

10 Joke van Leeuwen

U kent haar vast: Joke van Leeuwen, auteur, tekenaar en performer voor volwassenen en kinderen. Ze ontving vele prijzen in binnen- en buitenland en haar werk is vaak vertaald. In 2019 verscheen de nieuwe bundel kinderverzen 'Hee daar mijn twee voeten' (juni) en het lange gedicht voor volwassen 'LEVENSLUST een gedicht' (oktober).   www.jokevanleeuwen.com
Locatie: Huiskamer Vlierweg 3Duur: 16:00 tot 16:25

11 Gewoon Sam & Ivo

Nog Altijd Gewoon Wat is er tegenwoordig nog gewoon? Sam en Ivo dus. Deze matig geschoren muzikale makkers vullen deze huiskamer met een lach en een traan. Niet gewoon natuurlijk, maar zo lijkt het als je talent hebt.
Locatie: Huiskamer AH Oude Dorp, Plein 13Duur: 16:00 tot 16:25

04 De Gien Machien Cover Beleving

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee! Het is De Gien Machien Cover Beleving. Zet je schrap voor een muzikale tijdreis met de lekkerste classics van toen en nu. Zangeres Gineke Gorter trekt ze allemaal uit de kast. Ondersteund door haar vier swingende heren knalt het feestelijke vijftal als een raket door de geluidsbarrière. Stil zitten verboden, dansen verplicht! Foto: Chiel Eijt
Locatie: Plein Duur: 16:00 tot 16:45

09 Jip Warmerdam

THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB THE ANTI SOCIAL SOCIAL CLUB, bekend van Fringe Festival, is een muziektheatrale trip van 35 minuten, waarbij we gezamenlijk, maar toch alleen, een ode brengen aan de eenzaamheid, door keihard te gaan op het minst sociale feest ever. Ben jij klaar voor jouw eigen bubbel? Ben jij klaar voor jouw eigen extase? Ben jij klaar voor jouw eigen eenzame feest? Dan ben jij klaar voor geluk! Let op! Deze voorstelling duurt 35 minuten.
Locatie: Huiskamer Tapperij de Zwijger, Plein 21Duur: 16:00 tot 16:35

19 Raising Hats

Een multi-instrumentale, akoestische folk-rockband met een verrassend eigen sound! Het repertoire bestaat voornamelijk uit eigen werk, waarbij in de teksten een grote betrokkenheid bij sociale gebeurtenissen opvalt.
Locatie: Huiskamer Hoenderhoeve 60Duur: 16:00 tot 16:25

26 Bastiaan de Zwitser & Juno Smit

Het thema ‘Vrijheid’ is niet vreemd in verhalen. Bastiaan de Zwitser vertelt een fraai Schots verhaal waarin vrij zijn en keuzes maken centraal staan. En daarbij past mooi harpspel, door het jonge Houtense talent Juno Smit.
Locatie: Huiskamer Appelgaarde 143Duur: 16:00 tot 16:25

34 Eritrese Gemeenschap

Inwoners van Houten met een Eritrese afkomst laten u kennis maken met hun cultuur. Ze verzorgen een optreden en er wordt speciale Eritrese koffie geschonken. Ook is er een schilderijen expositie te zien van Marianne Ebbe.
Locatie: Huiskamer Meerkoetweide 39Duur: 16:00 tot 16:25

38 Petra Wilbrink

Petra Wilbrink is singer-songwriter uit Houten en maakt muziek die je raakt. Met haar inspirerende melodieën en teksten opent ze je hart en brengt ze je terug naar jezelf. In een mix van indierock, pop, en singer-songwriterstijl brengt ze luistermuziek en deelt ze haar kijk op de wereld en hoe zij die ervaart. www.petrawilbrink.nl
Locatie: Huiskamer Hazenakker 13Duur: 16:00 tot 16:25

49 Muzikanten uit de Opstandingskerk: Freedom

Freedom! Ten tijde van de slavernij ontstonden liedjes die negro spirituals worden genoemd. De Winter en Co speelt een mooie set, vertelt iets over het verzet dat in de liedjes te horen is, en het publiek mag meezingen.
Locatie: Huiskamer Duinmeer 100Duur: 16:00 tot 16:25

52 Ecowijk Mandora: Sandrangh

Voor het eerst opent Ecowijk Mandora haar deuren voor Gluren bij de Buren. In deze wijk staan een tiental energiezuinige huizen. De wijk nodigt bezoekers uit in hun buurthuis, waar verschillende optredens zullen plaatsvinden. 14:00 Florian Wolff | 15:00 Vienne | 16:00 Sandrangh.  Sangdrangh Sangdrangh is een octet van zangers dat meerstemmig oude en nieuwere nummers zingt, variërend van de 15e tot de 21e eeuw. Sangdrangh heeft de meeste liedjes zelf - en vrij - vertaald, zodat de muzikale grappen en ondeugende grollen weer verstaanbaar zijn.  Deze  'luistermuziek' met alleen menselijke stemmen is een lust voor het oplettend oor. 
Locatie: Huiskamer Robiniahout 8Duur: 16:00 tot 16:25

15 Anna Zurkirchen

URA - hidden in plain sight Mijn hoofd gebonden aan het plafond, mijn gedachten varen bij mij vandaan. Kunnen we ooit binnenkijken in de verbeelding van een vreemde? Een vrouw hangend aan haar haar, zoekend binnen de grenzen van haar eigen glazen huis. Een surreëel manifest van dat wat we ‘privé’ noemen.
Locatie: Huiskamer Loerikseweg 33bDuur: 16:00 tot 16:25

18 Taborak Brothers

Vier mannen met muziek in de genen, samen Taborak Bros, hebben uit dampige kelders en van stoffige zolders de grondstoffen bijeengeraapt voor hun versies van meesterwerken en obscure pareltjes uit de (veelal)  Amerikaanse muziekgeschiedenis. Blues en rhythm & blues, soul en jive, Ray Charles en Ry Cooder, Billy Holiday en Amy Winehouse, Dr. John en Muddy Waters: ze komen allen voorbij en nestelen zich in je geheugen. Gert Koolhof: zang en gitaar, Dikki van der Woerdt: elektrische gitaar en zang, Nico Siemons: mondharmonica’s en zang, Ad van Beusekom: bas en (nou vooruit) zang.
Locatie: Huiskamer Friezenpoort 80Duur: 16:00 tot 16:25

25 Muzikanten uit de Opstandingskerk - Silent Voices

Silent Voices Liedjes die de stem van Bonhoeffer laten horen: een theoloog en verzetsstrijder die tijdens WOII vanuit de gevangenis schreef en voor de bevrijding geëxecuteerd werd.  
Locatie: Huiskamer Het Kant 1Duur: 16:00 tot 16:25

40 Duo Paul & Dirk

Tweestemmige zang met de geweldige muziek van de jaren ’60 en ’70. Van onder andere The Beatles, Everly Brothers, Cliff Richard en vele anderen.
Locatie: Huiskamer Rimpelmos 19Duur: 16:00 tot 16:25

41 Charlie Brown

De Utrechtse band Charlie Brown staat garant voor swingende funk, soul en disco. Door henzelf geschreven, maar ook gecovered van iconische artiesten als Chaka Khan, Lettuce en Soul Live. Speciaal voor Gluren bij de Buren spelen ze een semi akoestische set, zodat je lekker dichtbij kunt gaan zitten.
Locatie: Huiskamer Molenland 24Duur: 16:00 tot 16:25

42 Tato Wesselo

Spoken word, performance & verhalen. Lief, hard, grof, mooi of absurd. Rotterdams, scherp, onverwacht, ritmisch, afgehakt of stil. Tato Wesselo schrijft teksten die je eerst op het ene en daarna op het andere been zetten. Let op! Deze voorstelling duurt 15 minuten
Locatie: Huiskamer Fossa Iberica 51Duur: 16:00 tot 16:15

47 Dameskoor G.O.

G.O. (Girls Only) bestaat sinds ongeveer een jaar. Het koor is ontstaan vanuit enthousiasme en dat straalt er vanaf! Doe je ogen dicht en laat je meenemen door hun lichte, meerstemmige a capella muziek.
Locatie: Huiskamer Strandmeer 6Duur: 16:00 tot 16:25

12 Geannuleerd: Priscilla and the Daltons

Vijf mannen, vijf stemmen. Zonder instrumenten maar met veel gevoel: Priscilla and the Daltons zingen de sterren van de hemel. Tussendoor vertellen de mannen over de muziek die zij zingen.
Locatie: Huiskamer De Roskam (zolder), Plein 25Duur: 16:30 tot 16:55

27 JazzSense

No More Blues JazzSense speelt prachtige bossa nova’s (deels in het Braziliaans-Portugees), vrolijke swing en gevoelige jazz ballads uit de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw. JazzSense bestaat uit Krisz en Ivo, die een spetterend optreden verzorgen met zang, gitaar en melodica.
Locatie: Huiskamer Notengaarde 4Duur: 16:30 tot 16:55

07 Blackman & Blokland

Wij gaan het hebben over haar Wij gaan het hebben over haar Wij willen het niet hebben over onszelf… Wij willen het hebben over haar… Gevlochten, gevreesd, gestyled, gepressed, gekwetst, gestraight, ongeremd, onderdrukt, bevrijd, ongestijld, gekamd, gewassen, gelocked, getwist, ongedwongen, onszelf zijn… Blokland en Blackman proberen uitleg te geven aan de termen ‘goed haar’ en ‘slecht haar’. Daarvoor moeten ze eerlijk naar zichzelf en de geschiedenis van de zwarte vrouw kijken. Spoken word, zang en theater, gecombineerd met een flinke dosis humor die vlijmhard snijdt. Blackman en Blokland zijn twee theatermakers die pogen verhalen te vertellen die nog geen podium hebben. Verhalen die vragen om nieuwe vormen van vertellen, maar ook om andere manieren van luisteren en kijken door het publiek. Ze zoeken graag de...
Locatie: Huiskamer Dorpsstraat 14Duur: 16:30 tot 16:55

17 Tanja Vermeeren & friends

Vorig jaar afwezig, maar dit jaar weer van de partij! Heerlijke akoestische gitaarklanken in verschillende stijlen, van klassiek tot easy listening, uitgevoerd in verschillende samenstellingen. De drie optredens hebben elk hun eigen karakter. www.gitaarleshouten.nl
Locatie: Huiskamer Stationserf 64Duur: 16:30 tot 16:55

22 The Sound Project

Huh, akoestische hiphop? En wat hebben Boudewijn de Groot, Snoeshaen, Léon van der Heiden, Radiohead en Typhoon in vredesnaam met elkaar te maken? Dit vrolijke vijftal laat het u horen met behulp van diverse stembanden, cajon, toetsen, bas en gitaar. 
Locatie: Huiskamer Troubadoursborch 5Duur: 16:30 tot 16:55

28 Theatersportvereniging TotsloT

TOTSLOT GLUURGENOT Theatersportvereniging TotsloT improviseert erop los, en zorgt voor leuke, spannende, grappige en ontroerende korte scènes. Als bezoeker bepaal jij waar deze over gaan! Laat je verrassen door dit unieke stukje improvisatietheater. www.totslot.jouwweb.nl/
Locatie: Huiskamer Talingweide 32Duur: 16:30 tot 16:55

29 Van Piekeren

Van Piekeren, bekend van verschillende radio-shows, verzorgt een spetterend optreden vol interactieve momenten, humor, zelfspot en af en toe een traantje. Komt dat zien!
Locatie: Huiskamer Sijsjeshaag 11Duur: 16:30 tot 16:55

55 Geannuleerd: Faint Lights

Deze band is van alle markten thuis: van volledig versterkte podiumsets tot intieme, semi-akoestische huiskamerconcerten. De band biedt een eclectische keuze uit popmuziek, van recent tot klassieker.
Locatie: Huiskamer Snijdersgilde 10Duur: 16:30 tot 16:55

36 Schone Slaap

Schone Slaap speelt in kleine bezetting slaapliedjes. Met gitaar en toetsen zingen Johan en Jeroen je wakker met liedjes uit films en popmuziek in platenwinkel De Groeverij. www.schoneslaap.nl
Locatie: Huiskamer Achterom 20Duur: 16:30 tot 16:55

50 Lady Wednesday

Waar wil jij van bevrijd worden? Wil je wel worden bevrijd? Lady Wednesday weet het zelf ook niet goed, maar is erachter gekomen dat samen zingen bevrijdend werkt. Nou ja… soms dan.  Heleen, Marita, Nicole, Petra, Petra en Stanny  hebben ieder een eigen geluid en met Emily als zangcoach ontdekken ze steeds meer over zichzelf. Samen zoeken ze de harmonie en dat klinkt zo af en toe best leuk. De dames nemen je al zoekend en met een knipoog mee op hun muzikale reis.
Locatie: Huiskamer Staatsspoor 6aDuur: 16:30 tot 16:55

51 Minang Sakato Band

Deze band bestaat uit mensen die uit West-Sumatra komen. Ze spelen een akoestische set met traditionele liedjes uit Indonesië.
Locatie: Huiskamer Draagmuur 38Duur: 16:30 tot 16:55

55 Geannuleerd: Faint Lights

Een akoestisch trio uit Delft dat zich heeft toegelegd op het maken van eigen betekenisvol Engelstalig repertoire. Door jarenlang samen te spelen, vormen ze een hecht en subtiel musicerende eenheid die stijlen als folk, rock en blues beheerst. De zang is prachtig en vol emotie, de instrumenten worden goed beheerst en klinken spot on. De band is niet bang diverse registers open te trekken, maar de kern blijft altijd de boodschap van het liedje.
Locatie: Huiskamer Houtensewetering 23Duur: 16:30 tot 16:55

31 Gerrit Koopman

Na jaren in diverse popbands gespeeld te hebben, komt Gerrit Koopman nu met een soloprogramma speciaal voor Gluren bij de Buren! Hij laat zich inspireren door het soul-genre. Kom langs, zing mee, dans en geniet!  
Locatie: Huiskamer Kooikerseind 15Duur: 16:30 tot 16:55

15 Anna Zurkirchen

URA - hidden in plain sight Mijn hoofd gebonden aan het plafond, mijn gedachten varen bij mij vandaan. Kunnen we ooit binnenkijken in de verbeelding van een vreemde? Een vrouw hangend aan haar haar, zoekend binnen de grenzen van haar eigen glazen huis. Een surreëel manifest van dat wat we ‘privé’ noemen.
Locatie: Huiskamer Loerikseweg 33bDuur: 17:00 tot 17:25

40 Duo Paul & Dirk

Tweestemmige zang met de geweldige muziek van de jaren ’60 en ’70. Van onder andere The Beatles, Everly Brothers, Cliff Richard en vele anderen.
Locatie: Huiskamer Rimpelmos 19Duur: 17:00 tot 17:25

13 Sanjeevani Hendriks

GEWOON Sanjeevani speelt met het woord gewoon, in haar nieuwste solo cabaretprogramma GEWOON Sanjeevani. Want wat is gewoon, wie bepaalt dat eigenlijk en hoe past gewoon in haar eigen leven? In een rap tempo neemt ze je met haar tomeloze energie mee op een autobiografisch avontuur. www.sanjeevanihendriks.nl
Locatie: Huiskamer De Roskam (eerste etage), Plein 25Duur: 17:00 tot 17:25

18 Taborak Brothers

Vier mannen met muziek in de genen, samen Taborak Bros, hebben uit dampige kelders en van stoffige zolders de grondstoffen bijeengeraapt voor hun versies van meesterwerken en obscure pareltjes uit de (veelal)  Amerikaanse muziekgeschiedenis. Blues en rhythm & blues, soul en jive, Ray Charles en Ry Cooder, Billy Holiday en Amy Winehouse, Dr. John en Muddy Waters: ze komen allen voorbij en nestelen zich in je geheugen. Gert Koolhof: zang en gitaar, Dikki van der Woerdt: elektrische gitaar en zang, Nico Siemons: mondharmonica’s en zang, Ad van Beusekom: bas en (nou vooruit) zang.
Locatie: Huiskamer Friezenpoort 80Duur: 17:00 tot 17:25

53 Kamal Hamdi

Sinds 2016 woont Kamal, een Koerd uit Syrië, met zijn gezin in Houten. In hun eigen huiskamer speelt en zingt hij zijn eigen gepassioneerde Koerdische en Arabische muziek, zijn lust en zijn leven! Op de saz, een prachtig snaarinstrument.
Locatie: Huiskamer Prairiegras 11Duur: 17:00 tot 17:25

11 Gewoon Sam & Ivo

Nog Altijd Gewoon Wat is er tegenwoordig nog gewoon? Sam en Ivo dus. Deze matig geschoren muzikale makkers vullen deze huiskamer met een lach en een traan. Niet gewoon natuurlijk, maar zo lijkt het als je talent hebt.
Locatie: Huiskamer AH Oude Dorp, Plein 13Duur: 17:00 tot 17:25

21 Mette & Kirna

Beleef de muzikale pret van moeder en dochter. Mette (9) trad al vaker op, Kirna is een herintreder. De hoogste tijd voor een optreden samen! Kom genieten van zang, saxofoon, melodica en piano.
Locatie: Huiskamer Valkeniersborch 5Duur: 17:00 tot 17:25

26 Bastiaan de Zwitser & Juno Smit

Het thema ‘Vrijheid’ is niet vreemd in verhalen. Bastiaan de Zwitser vertelt een fraai Schots verhaal waarin vrij zijn en keuzes maken centraal staan. En daarbij past mooi harpspel, door het jonge Houtense talent Juno Smit.
Locatie: Huiskamer Appelgaarde 143Duur: 17:00 tot 17:25

35 Kylie van Dam

Stap binnen in onze woonkamer en laat Kylie haar zelfgeschreven liedjes met je delen. Een beetje cabaret, een vleugje country en een echte tongbreker. Dus... breng je beste Engelstalige oren mee en neem plaats op de bank!
Locatie: Huiskamer Kievitweide 70Duur: 17:00 tot 17:25

42 Tato Wesselo

Spoken word, performance & verhalen. Lief, hard, grof, mooi of absurd. Rotterdams, scherp, onverwacht, ritmisch, afgehakt of stil. Tato Wesselo schrijft teksten die je eerst op het ene en daarna op het andere been zetten. Let op! Deze voorstelling duurt 15 minuten
Locatie: Huiskamer Fossa Iberica 51Duur: 17:00 tot 17:15

46 TeeBeeBrown and Friend(s)

Blues en Ballads in je Moerstaal TeeBeeBrown is singer-songwriter Teus de Bruin. Samen met zijn muzikale steun en toeverlaat Michel Tent op gitaar en mondharmonica, trekken ze door heel Nederland met hun liedjesprogramma ‘Blues en ballads in je Moerstaal’. In 2018 is hun nieuwste gelijknamige cd uitgebracht. Liedjes met een bluesy sound, met uit het leven gegrepen Nederlandse teksten. Ze worden met anekdotes aan elkaar gepraat. Met dit duo beleef je een fijne, ontspannen muzikale voorstelling!
Locatie: Huiskamer Hollandsspoor 38Duur: 17:00 tot 17:25

47 Dameskoor G.O.

G.O. (Girls Only) bestaat sinds ongeveer een jaar. Het koor is ontstaan vanuit enthousiasme en dat straalt er vanaf! Doe je ogen dicht en laat je meenemen door hun lichte, meerstemmige a capella muziek.
Locatie: Huiskamer Strandmeer 6Duur: 17:00 tot 17:25

28 Theatersportvereniging TotsloT

TOTSLOT GLUURGENOT Theatersportvereniging TotsloT improviseert erop los, en zorgt voor leuke, spannende, grappige en ontroerende korte scènes. Als bezoeker bepaal jij waar deze over gaan! Laat je verrassen door dit unieke stukje improvisatietheater. www.totslot.jouwweb.nl/
Locatie: Huiskamer Talingweide 32Duur: 17:30 tot 17:55

04 De Gien Machien Cover Beleving

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee! Het is De Gien Machien Cover Beleving. Zet je schrap voor een muzikale tijdreis met de lekkerste classics van toen en nu. Zangeres Gineke Gorter trekt ze allemaal uit de kast. Ondersteund door haar vier swingende heren knalt het feestelijke vijftal als een raket door de geluidsbarrière. Stil zitten verboden, dansen verplicht! Foto: Chiel Eijt
Locatie: Plein Duur: 17:30 tot 18:30

22 The Sound Project

Huh, akoestische hiphop? En wat hebben Boudewijn de Groot, Snoeshaen, Léon van der Heiden, Radiohead en Typhoon in vredesnaam met elkaar te maken? Dit vrolijke vijftal laat het u horen met behulp van diverse stembanden, cajon, toetsen, bas en gitaar. 
Locatie: Huiskamer Troubadoursborch 5Duur: 17:30 tot 17:55

55 Geannuleerd: Faint Lights

Deze band is van alle markten thuis: van volledig versterkte podiumsets tot intieme, semi-akoestische huiskamerconcerten. De band biedt een eclectische keuze uit popmuziek, van recent tot klassieker.
Locatie: Huiskamer Snijdersgilde 10Duur: 17:30 tot 17:55

36 Schone Slaap

Schone Slaap speelt in kleine bezetting slaapliedjes. Met gitaar en toetsen zingen Johan en Jeroen je wakker met liedjes uit films en popmuziek in platenwinkel De Groeverij. www.schoneslaap.nl
Locatie: Huiskamer Achterom 20Duur: 17:30 tot 17:55

41 Charlie Brown

De Utrechtse band Charlie Brown staat garant voor swingende funk, soul en disco. Door henzelf geschreven, maar ook gecovered van iconische artiesten als Chaka Khan, Lettuce en Soul Live. Speciaal voor Gluren bij de Buren spelen ze een semi akoestische set, zodat je lekker dichtbij kunt gaan zitten.
Locatie: Huiskamer Molenland 24Duur: 17:30 tot 17:55

50 Lady Wednesday

Waar wil jij van bevrijd worden? Wil je wel worden bevrijd? Lady Wednesday weet het zelf ook niet goed, maar is erachter gekomen dat samen zingen bevrijdend werkt. Nou ja… soms dan.  Heleen, Marita, Nicole, Petra, Petra en Stanny  hebben ieder een eigen geluid en met Emily als zangcoach ontdekken ze steeds meer over zichzelf. Samen zoeken ze de harmonie en dat klinkt zo af en toe best leuk. De dames nemen je al zoekend en met een knipoog mee op hun muzikale reis.
Locatie: Huiskamer Staatsspoor 6aDuur: 17:30 tot 17:55

51 Minang Sakato Band

Deze band bestaat uit mensen die uit West-Sumatra komen. Ze spelen een akoestische set met traditionele liedjes uit Indonesië.
Locatie: Huiskamer Draagmuur 38Duur: 17:30 tot 17:55

55 Geannuleerd: Faint Lights

Een akoestisch trio uit Delft dat zich heeft toegelegd op het maken van eigen betekenisvol Engelstalig repertoire. Door jarenlang samen te spelen, vormen ze een hecht en subtiel musicerende eenheid die stijlen als folk, rock en blues beheerst. De zang is prachtig en vol emotie, de instrumenten worden goed beheerst en klinken spot on. De band is niet bang diverse registers open te trekken, maar de kern blijft altijd de boodschap van het liedje.
Locatie: Huiskamer Houtensewetering 23Duur: 17:30 tot 17:55

31 Gerrit Koopman

Na jaren in diverse popbands gespeeld te hebben, komt Gerrit Koopman nu met een soloprogramma speciaal voor Gluren bij de Buren! Hij laat zich inspireren door het soul-genre. Kom langs, zing mee, dans en geniet!  
Locatie: Huiskamer Kooikerseind 15Duur: 17:30 tot 17:55

21 Mette & Kirna

Beleef de muzikale pret van moeder en dochter. Mette (9) trad al vaker op, Kirna is een herintreder. De hoogste tijd voor een optreden samen! Kom genieten van zang, saxofoon, melodica en piano.
Locatie: Huiskamer Valkeniersborch 5Duur: 18:00 tot 18:25

46 TeeBeeBrown and Friend(s)

Blues en Ballads in je Moerstaal TeeBeeBrown is singer-songwriter Teus de Bruin. Samen met zijn muzikale steun en toeverlaat Michel Tent op gitaar en mondharmonica, trekken ze door heel Nederland met hun liedjesprogramma ‘Blues en ballads in je Moerstaal’. In 2018 is hun nieuwste gelijknamige cd uitgebracht. Liedjes met een bluesy sound, met uit het leven gegrepen Nederlandse teksten. Ze worden met anekdotes aan elkaar gepraat. Met dit duo beleef je een fijne, ontspannen muzikale voorstelling!
Locatie: Huiskamer Hollandsspoor 38Duur: 18:00 tot 18:25

17 Tanja Vermeeren & friends

Vorig jaar afwezig, maar dit jaar weer van de partij! Heerlijke akoestische gitaarklanken in verschillende stijlen, van klassiek tot easy listening, uitgevoerd in verschillende samenstellingen. De drie optredens hebben elk hun eigen karakter. www.gitaarleshouten.nl
Locatie: Huiskamer Stationserf 64Duur: 18:00 tot 18:25

35 Kylie van Dam

Stap binnen in onze woonkamer en laat Kylie haar zelfgeschreven liedjes met je delen. Een beetje cabaret, een vleugje country en een echte tongbreker. Dus... breng je beste Engelstalige oren mee en neem plaats op de bank!
Locatie: Huiskamer Kievitweide 70Duur: 18:00 tot 18:25

42 Tato Wesselo

Spoken word, performance & verhalen. Lief, hard, grof, mooi of absurd. Rotterdams, scherp, onverwacht, ritmisch, afgehakt of stil. Tato Wesselo schrijft teksten die je eerst op het ene en daarna op het andere been zetten. Let op! Deze voorstelling duurt 15 minuten
Locatie: Huiskamer Fossa Iberica 51Duur: 18:00 tot 18:15

47 Dameskoor G.O.

G.O. (Girls Only) bestaat sinds ongeveer een jaar. Het koor is ontstaan vanuit enthousiasme en dat straalt er vanaf! Doe je ogen dicht en laat je meenemen door hun lichte, meerstemmige a capella muziek.
Locatie: Huiskamer Strandmeer 6Duur: 18:00 tot 18:25

11 Gewoon Sam & Ivo

Nog Altijd Gewoon Wat is er tegenwoordig nog gewoon? Sam en Ivo dus. Deze matig geschoren muzikale makkers vullen deze huiskamer met een lach en een traan. Niet gewoon natuurlijk, maar zo lijkt het als je talent hebt.
Locatie: Huiskamer AH Oude Dorp, Plein 13Duur: 18:00 tot 18:25

26 Bastiaan de Zwitser & Juno Smit

Het thema ‘Vrijheid’ is niet vreemd in verhalen. Bastiaan de Zwitser vertelt een fraai Schots verhaal waarin vrij zijn en keuzes maken centraal staan. En daarbij past mooi harpspel, door het jonge Houtense talent Juno Smit.
Locatie: Huiskamer Appelgaarde 143Duur: 18:00 tot 18:25