16. Jacqueline Edeling

Datum:

02-10-2022

Gebied:

Oude Dorp

Locatie:

Friezenpoort 80

Optredens om:

14:30 & 16:00 & 17:30

Balg er op los ……… Met accordeons de wereld rond.
Tijdens dit verrassende en originele concert zal Jacqueline Edeling al haar verschillende en zeer bijzondere balginstrumenten aan het publiek tonen. Zij vertelt op ludieke wijze over de land en herkomst van de muziek die zij zo liefheeft. Zowel de bandoneon, concertina, diverse harmonica’s en de accordeon komen in haar show aan bod. Ze laat zien dat ieder land zijn eigen muziek heeft ontwikkeld voor deze, aan elkaar verwante instrumenten. Daarbij bespeelt ze de instrumenten als een ware virtuoos.

 

Als vast onderdeel van haar programma zingt ze ook nog Hollandse liedjes uit de oude doos, waarbij het publiek haar natuurlijk mag ondersteunen. Kortom een programma met een lach en een traan!

 

Jacqueline studeerde accordeon bij Egbert Spelde aan het conservatorium in Enschede en zij studeerde bandoneon bij Carel Kraayenhof te Rotterdam. Ze maakte onder meer deel uit van het bekende ensemble Tango Dorado en ze figureerde o.a. bij concerten van Miranda van Kralingen, Petra Berger en Jenny Arean. Momenteel is Jacqueline te zien in de theaters in Nederland en in het buitenland met Cuarteto Tangata en Jeannine Geerts. Ook dirigeert ze een dameskoor in Delft. Deze muzikale duizendpoot deinst werkelijk nergens voor terug!

 

Al meerdere keren voerde zij met succes het concert van de grootmeester Astor Piazzolla voor bandoneon en gitaar uit. Onder andere met een Duits strijkorkest uit Hamm, Rotterdams Kamerorkest en Strijkorkest de Haagse Beek en Camarata Terra Reno. Op 16 Juli 2013 heeft Jacqueline een grote rol vertolkt op de bandoneon in de Missa Tango van Bacalov, die uitgevoerd werd door het Kerkraads Symfonie Orkest en Koor. Dit jaar speelt ze de bandoneonsolopartij in de Misa Tango van Martin Palmeri in samenwerking met Krashna Musika uit Delft.
Met Tango Dorado, Fuego Latino, Trio Tangata en Tango Rosa Rio heeft zij inmiddels meerdere cd’s opgenomen, die al veelvuldig van de hand gaan.

 

Met de show van Jacqueline is succes gegarandeerd, Daar staat zij voor!

Categorie: Muziek
Deel op: