Interview met Mette & Kirna

Bijna is het zover: Gluren bij de Buren 2019. Hoogste tijd voor een interview met een huiskamer-eigenaar en een artiesten-duo! Projectleider Stijn Belder ging bij Mette, Kirna en Ineke langs om te kijken of de sfeer er al een beetje in zit.

Mette en Kirna, dochter en moeder, zijn op zondag 6 oktober te gast bij Ineke op Valkeniersborch 5. Bijzonder: Mette is negen jaar en de jongste deelnemer van het huiskamerfestival. Samen met haar moeder brengt ze op Gluren een primeur: hun eerste echte moeder-en-dochter-concert met zang, saxofoon, melodica en piano.

“We hebben er nu al ontzettend veel lol in. We gaan er iets leuks van maken, en vooral plezier uitstralen. Niet eerst het ene, en daarna het andere stukje spelen, maar écht een programma, een ongedwongen showtje. In de voorbereiding loopt het soms al lekker uit de hand”, lacht Kirna. Mette: “We hebben dan heel veel ideeën, en dan denken we: hoe maken we dit voor het publiek het leukste. Of we komen bijvoorbeeld net niet uit met applaus of de overgang naar een volgend stukje.”

Mette is dit keer misschien wel de jongste artiest, maar geen groentje bij Gluren: vorig jaar deed ze ook al mee, toen in de HMC-muziekroute. Ook toen was ze te gast bij Ineke, maar dan in het atelier op het Rond. Ineke en haar man stellen al voor de vierde keer hun woonkamer of atelier ter beschikking voor het huiskamerfestival. Toen haar kleinkinderen vorig jaar Mette en de andere kinderen van de HMC-muziekroute zagen spelen, was de verbazing groot: “Kunnen kinderen zo mooi muziek maken?!” Mette vult aan: “Ja, wij waren toen nog te laat. We dachten dat het een inloop-concert was, maar toen wij precies op tijd binnenkwamen zat iedereen al op ons te wachten. Oeps!”

Mette en Kirna hebben zich voor hun optreden laten inspireren door het thema Vrijheid! Ben je nieuwsgierig geworden? Mis hun optreden dan niet!

Locatie: Valkeniersborch 5
Tijden: 15.30 | 17.00 | 18.00 uur