Interview met 2 deelnemers 2018

Een podium in mijn huiskamer
“Dit keer doen we zelf mee!”, zeiden Houtenaren Rina Roelfs en Martijn Kamermans tegen elkaar. Al jaren genieten ze als bezoeker van het huiskamerfestival Gluren bij de Buren. “En dan moet je zelf ook een keer meedoen”, aldus het stel. Hun prachtige huis op de Houtensewetering 39 is op zondag 7 oktober 2018 een van de 52 adressen in Houten waar optredens zullen plaatsvinden tijdens Gluren bij de Buren.

Rina en Martijn: “We houden iets minder van muziek, maar vinden cabaret en theater geweldig. In Theater Aan de Slinger zijn we als ‘vriend van’ ook regelmatig te vinden.”

Bea Nederhoff, cultuurmakelaar van Houten en organisator van Gluren bij de Buren: “Dit festival draait op het enthousiasme van Houtense inwoners die hun huiskamer openstellen voor talent. We proberen tijdens het maken van de grote puzzel van deelnemende huiskamers en artiesten, zoveel mogelijk aan ieders wens te voldoen. In de woonkamer aan de Houtensewetering 39 hebben we daarom de vrolijke cabaretvoorstelling van Stella en Luus geprogrammeerd.”

De Houtense kunstenares JoCa doet alweer voor de vierde keer mee met Gluren bij de Buren. “Ik vind het geweldig om mensen die wat anders doen dan ikzelf, uit te nodigen. En ik doe mee omdat ik zo vaak hoor zeggen dat er in Houten-Zuid niet zoveel te doen is. Nou, kom maar eens kijken, zou ik zeggen!”